Mgr. Milada Voborská

  • STAN
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2023 17:15:00

Česká televize podle mého názoru splňuje všechna očekávání

Česká televize podle mého názoru splňuje všechna očekávání

Projev na 50. schůzi Poslanecké sněmovny 11. ledna 2023 k zákonlm o České televizi a Českém rozhlasu

 Vážený pane předsedající, vážení kolegové,

já jsem právě zpravodajem zpráv Rady ČT, tak bych ráda jenom uvedla, že ve všech se konstatuje, že Česká televize naplňuje zákon o České televizi tak, jak má být, že svými pořady vytváří orientační bod pro všechny členy společnosti, podporuje soudržnost společnosti (a) integraci všech jednotlivců, skupin a společenství, že vytváří a strukturuje programová schémata a programy, které mohou zaujmout širokou veřejnost, že rozšiřuje divácký výběr tím, že poskytuje nabídku programových služeb, jež komerční vysílatelé normálně neposkytují, že si je vědoma, že jednotlivé divácké skupiny vzájemně se odlišují svým kulturním, uměleckým cítěním, žánry i uměleckými směry, které upřednostňují, že povinností České televize (je) uspokojit pokud možno celé spektrum diváckých skupin, že Česká televize respektuje individuální a skupinové rozdíly ve vkusu televizního publika, zohledňuje pluralitu diváckých očekávání tak, aby různými pořady, včetně řešení jejich aranžmá, uspokojila různé divácké skupiny.

A provozovatel vysílání je ze zákona povinen sestavovat programovou skladbu tak, aby ve svém vysílání poskytoval vyváženou nabídku pro všechny obyvatele se zřetelem na jejich věk, pohlaví nebo sociální původ. A všechny tyto zprávy jsou doporučeny ke schválení. Takže já bych ráda se zastala České televize, která podle mého názoru splňuje všechna očekávání podle zákona o České televizi. A domnívám se, že pokud bychom radu rozšířili o další členy, určitě bychom se dočkali dalších informací a možná právě podkladů pro schválení fungování Rady České televize.

A domnívám se, že pokud máme s něčím skutečně problém, tak je to financování České televize, a to je věc, ke které bychom se měli dostat, kterou řešil i pan kolega Juchelka u svého kulatého stolu a která je věcí, kterou bychom měli řešit primárně, protože se domnívám, že problém rozšíření Rady České televize není problém nejpalčivější, který nás v tuto chvíli trápí.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama