Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2023 19:16:19

Štvanice jako v osmačtyřicátém

Štvanice jako v osmačtyřicátém

Zase máme nepřítele. Stejně jako v únoru čtyřicátéhoosmého roku a pak dalších čtyřicet let jsou to boháči, oligarchové , kapitalisté. Politické strany jsou slabé, neschopné vygenerovat silnou osobnost, jež by mohla zastávat prezidentský úřad.

 Zase začala štvanice. Národní fronta, reprezentovaná tentokrát společenstvím Spolu a neúspěšnými prezidentskými kandidáty na jedné straně, a podnikatel, šéf nejsilnější politické strany u nás, na straně druhé. Národní fronta podpoří raději generála . zřejmě ve stylu „armáda jde s námi“, jak říkal Klement Gottwald, než úspěšného podnikatele. Odstranit šéfa opozice do vězeňské cely se Národní frontě Spolu zatím nepodařilo, tak mu musí všemi silami a všemi dostupnými prostředky zabránit ve vítězství v prezidentských volbách. Podnikatel na Hradě? Nemyslitelné. Myšlení v Čechách se za ta léta příliš nezměnilo. Podnikatel rovná se zloděj, oligarcha, vykořisťovatel a jako takový by byl hrozbou a zlem pro republiku, notují si Spolu a jejich podporovatelé. Stejná písnička, jakou zpívali podporovatelé Miloše Zemana v honbě na Karla Schwarzenberga. Také nepřítele lidu.

Volební kampaň bývá ostrá. Ale označovat protikandidáta jako nepřítele? To je něco pro mně neslýchaného a těžko stravitelného. To je snad ještě běžné v některých trvale rozvojových zemích, ale věřil jsem, že u nás je protikandidát soupeřem, nikoliv nepřítelem. Štvanice slabých na jedinou osobnost v prezidentských volbách jakožto i rétorika jako okopírovaná z komunistické agitace dává tušit, že demokracie se u nás zase otřásá v základech. A mrzí mne, že stejně jako v osmačtyřicátém, tak i dnes při demontáži systému soupeření rozdílných názorů a politických stran výraznou roli podrazáka hraje Československá strana lidová. Chudák Jan Šrámek, vězeň režimu, jehož je prezidentský kandidát podporovaný Šrámkovým následovníkem, produktem. Že Tí není stydno Mariáne! Kam až se KDU-ČSL ve svém vazalství může propadnout!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama