Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2023 6:58:00

Mára míní, Babiš mění

Mára míní, Babiš mění

Komentář na facebookovém profilu k Andreji Babišovi.

 Pasoval se na mírotvorce a diplomata, málem vyvolal mezinárodní roztržku: Mára míní, Babiš mění. Tak by se dala charakterizovat  nesouhra mezi tím, jak Prchal Babiše naprogramuje a tím, co Andrej na place plácá. Řeč je o nedělní debatě kandidátů na prezidenta. Babiš na hypotetickou otázku, jestli by šel v případě napadení Estonska, nebo Polska těmto zemím na pomoc (jak nás zavazuje článek 5 smlouvy s NATO), odpověděl, že chce mír. Zaskočený moderátor Martin Řezníček se vícekrát zeptal, jak to myslí, až z Babiše vypadlo, že nešel. Prázdné kecy o míru mu zjevně zatemnily mozek.  Škoda, že ho oponent Pavel nezačal na téhle nehoráznosti dusit. Už by konečně někdo měl lidem v Česku vysvětlit, že naše existence je v této historické etapě možná pouze pod deštníkem NATO. Nebýt toho, tak už máme velký problém s Ruskem a na individuální obranu by nebylo ani pomyšlení, Na komplexní nezávislou a efektivní obranu s moderními technologiemi naše ekonomika prostě nemá  a mít nebude. A kdyby snad se o to chtěl někdo pokoušet (jako třeba dlouhou dobu Finové), měli by voliči Babiše, Okamury, nebo pomatenců z Trikolóry vědět, že současné ekonomické problémy spojené s poklesem životní úrovně by byly nevinnou hříčkou proti tomu, co by pokus o plnohodnotnou armádu znamenal pro kapsu každého jednoho občana, o povinné minimálně dvouleté vojenské službě ani nemluvě.

Babišova "mírová diplomatická iniciativa" v rámci kampaně mně připomněla kdysi obdobný pokus, tuším, že ministra obrany Baudyše na Balkáně. Jeho "mírové " návrhy znalci tehdy označili za spolehlivou cestu k rozpoutání třetí světové války.

TRANSLATE with x English
ArabicHebrewPolish
BulgarianHindiPortuguese
CatalanHmong DawRomanian
Chinese SimplifiedHungarianRussian
Chinese TraditionalIndonesianSlovak
CzechItalianSlovenian
DanishJapaneseSpanish
DutchKlingonSwedish
EnglishKoreanThai
EstonianLatvianTurkish
FinnishLithuanianUkrainian
FrenchMalayUrdu
GermanMalteseVietnamese
GreekNorwegianWelsh
Haitian CreolePersian
TRANSLATE with COPY THE URL BELOW Back EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal Back "; langMenu.appendChild(origLangDiv); LanguageMenu.Init('LanguageMenu', LanguageMenu_keys, LanguageMenu_values, LanguageMenu_callback, LanguageMenu_popupid); window["LanguageMenu"] = LanguageMenu; clearInterval(intervalId); } }, 1);
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama