Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2023 9:09:00

Vysoká inflace žene Česko do chudoby

Vysoká inflace žene Česko do chudoby

Komentář na facebookovém profilu k řešení vysoké inflace

 Je třeba, aby náklady spojené s vysokou inflací nenesli na svých bedrech pouze zaměstnanci a malí podnikatelé! Proto je třeba zvýšit minimální mzdu a budovat fungující systém, který dokáže efektivně a rychle pomáhat. Podnikům i domácnostem.

Stát je tu od toho, aby v krizi ochránil životní úroveň lidí, a to například i snížením DPH u základních potravin. Aby však stát mohl dobře pečovat o společnost a zároveň se nezadlužoval, je třeba mít férový a fungující daňový systém. Dlouhodobě usilujeme o progresivní daně, které by nikoho zbytečně nezatěžovaly, ale zároveň přinášely dostatečné finance do rozpočtu naší země. Jako je ostatně běžné na Západě.

Nicméně v otázce příjmů nabízíme i další řešení, která nebudou rozbíjet sociální stát. Například tzv. bankovní daň, která by přinesla do rozpočtu odhadem 14 miliard korun, nebo zastropování odpisu luxusních automobilů, které by přineslo další bezmála 2,5 miliardy. Vláda má na výběr, zda v této složité době bude ještě více zatěžovat obyčejné lidi, nebo více zdaní ty, kteří na současné krizi jen dále bohatnou.

My máme jasno. Jsme sociální demokraté. Jsme na straně lidí!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama