JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2023 19:08:00

Dvoudenní hlasování je takovou naší českou anomálií

Dvoudenní hlasování je takovou naší českou anomálií

Komentář na facebookovém profilu k návrhu ke změně voleb, kdy by se volilo pouze jeden den, nikoliv dva, jak je doposud zvykem.

 Jsem pro, aby se volby konaly v jediný den. Dnes takovou novelu Ústavy posvětila vláda. V budoucnu se tak má hlasování konat v pátek od 7 do 22 hodin.

Většina lidí chodí volit v pátek. Mám k tomu ale pár poznámek.

Doufám, že před jednodenními volbami bude stát důsledně občany o této změně informovat. Také si myslím, že by se měly adekvátně navýšit odměny členům volebních komisí, protože přeci jen půjde o „směnu“ trvající od rána do hlubokých nočních hodin, než bude sečteno. A také se předejde spekulacím „co se děje s hlasovací schránkou v noci“.

A na konec dodám, že si nemyslím, že jde o ten nejzásadnější problém. Volební systém v ČR celkem funguje, ale dvoudenní hlasování je takovou naší českou anomálií, všude v EU jsou volby jednodenní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama