Pavel Vyhnánek, M.A.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2023 12:28:00

Možná bychom si nejdřív mohli zamést před vlastním Prahem

Možná bychom si nejdřív mohli zamést před vlastním Prahem

Komentář na facebookovém profilu k rozložení politických sil na jednotlivých úřadech pražských městských částí

 Praha a láska zvítězí nad vsí a nenávistí, zaglosoval někdo v průběhu prezidentských voleb. A my, pyšní Pražané, jsme se v duchu i nahlas pohoršovali nad tím, jak lidé ve zbytku republiky volí a kde jakože nechali rozum, voe.

Možná bychom si ale nejdřív mohli zamést před vlastním Prahem. Pomoci nám v tom může přiložená mapa městských částí hl. m. Prahy. V těch modrých na radnici vládne či spoluvládne Andrej Babiš. Tedy pardon, hnutí ANO, které Babiše vyslalo do boje o Hrad a které zadávalo a platilo billboardy strašící obyvatele ČR generálem Pavlem a válkou.

Praha

Dohromady se jedná o 13 z celkem 57 městských částí. To na první pohled není tolik. Žije v nich však dohromady 570 tisíc Pražanů, tedy téměř polovina obyvatel města! Zajímavé pak je, že Andrej Babiš, potažmo hnutí ANO, dominuje spíše na východ od Vltavy. Samotný pravý břeh řeky pak kontroluje úplně celý. Od severu na jih. A takovou politologickou třešničkou na mapě je Praha 15, kde nerušeně vládne ODS, hnutí ANO, TOP 09 a wait for it... SPD. Ne, není to vtip.

Až se příště budeme – právem – pohoršovat nad štvavou předvolební kampaní, strašení válkou a nesplnitelnými sliby, povýšeně zkoumat mapy příhraničních regionů s volebními výsledky a klást si komplexní socio-ekonomické otázky, možná bychom se mohli nejdříve podívat, kdo uspěl na dohled od našeho okna. A kdo a za jakých okolností mu to umožnil.

Mnozí z nás budou překvapeni. A pokud to nenechají plavat, pak se začnou měnit věci k lepšímu nejen na Hradě, ale i v podhradí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama