JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2012 14:35:17

Závěr kontroly ministerstva kultury v Lednici zní: bez výhrad

Závěr kontroly ministerstva kultury v Lednici zní: bez výhrad

Budoucnost a rozvoj Lednicko-valtického areálu musí zůstat společným zájmem Ministerstva kultury ČR a Jihomoravského kraje.

Ministerstvo kultury v těchto dnech doručilo zástupcům sdružení Multifunkční centrum zámek Lednice, které realizuje projekt „Zámecká jízdárna v Lednici – multifunkční centrum“, oficiální výsledky kontroly, kterou zde dle plánu kontrol v červnu provedlo ministerstvo kultury. Jak se konstatuje v protokolu o provedené kontrole, nebyly při ní shledány žádné nedostatky.

„Společný zájem Ministerstva kultury České republiky a Jihomoravského kraje, kterým je oprava chátrajícího barokního skvostu – zámeckých jízdáren v Lednici -, se v uplynulém období stal terčem negativní mediální kritiky. Jsem proto rád, že výsledky kontroly ministerstva kultury, o kterou jsem osobně požádal, všechny spekulace vyvracejí,“ okomentoval výsledky kontroly hejtman  Michal Hašek.

Jak následně dodal, Jihomoravský kraj jako jeden z iniciátorů obnovy zámeckých jízdáren v Lednici bude i nadále tento projekt podporovat.  „Budoucnost a rozvoj Lednicko-valtického areálu musí zůstat společným zájmem Ministerstva kultury ČR a Jihomoravského kraje. Zámecká jízdárna v Lednici se po mnoha letech dočká skutečného znovuoživení a obnovy na multifunkční centrum, které bude sloužit především vzdělávacím účelům a v neposlední řadě občanům nejen z jižní Moravy, ale i celé republiky,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Jihomoravský kraj je jedním ze zakladatelů sdružení Multifunkční centrum zámek Lednice, které je příjemcem dotace z Integrovaného operačního programu. Jeho členy jsou dále obec Lednice, Masarykova univerzita, Mendelova univerzita a Centrála cestovního ruchu - Jižní Morava. Partnery sdružení jsou dále Vysoké učení technické v Brně a Biosférická rezervace Dolní Morava, spolupracujícím subjektem je Národní památkový ústav v Praze. Stavební práce na obnově barokních jízdáren v Lednici byly zahájeny 14. června 2012.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama