JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2023 21:08:17

Zvíře není věc

Zvíře není věc

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě v Moravskoslezském kraji

Zdravím vás všechny s dalším zvířecím příběhem, který se snažím řešit. Včera jsem byl na návštěvě v Moravskoslezském kraji a setkal jsem se tam lidmi z organizace Zastavme Utrpení z.s..

Ti mě dovedli k opravdu krásné fence žijící osamoceně v boudě v kotci na zahradě, kterou obklopují jen pole a rušná silnice. Bouda vypadala prachbídně, podle všeho neměla ani izolaci, což když si uvědomíme, že bylo na místě -5°C, není divu, že se fenka celou dobu klepala a kňučela. Bylo mi ji moc líto...

Absolutně nechápu, proč si někdo pořizuje psa (navíc krátkosrsté plemeno) které pak strčí do železného kotce s mizernou boudou. Zatímco chovatel sedí někde v teple doma, jeho pes venku mrzne. K čemu je chovateli pes, který je zavřený většinu času v kotci.

Absolutně se mi nelíbí, co jsem v pátek viděl a budu kvůli tomu podávat i podnět ke Krajské veterinární správě. A znova říkám: Zvíře není věc! Zvířata mají svoje emoce a potřeby, které musí být naplněny ze strany nás - lidí. Pokud to nedokážete, žádné zvíře si, prosím, nepořizujte. Žádný pes si nezaslouží žít u boudy opuštěný jako kůl v plotě!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama