Mgr. Jan Chabr

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.02.2023 20:33:00

Vězeňská cela pro neposlušné politiky?

Vězeňská cela pro neposlušné politiky?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k směně nemovitého majetku mezi Prahou a státem

 Na majetkovém výboru byly novými pražskými zastupiteli potvrzeny majetkové směny mezi Prahou a státem, kdy Praha získá do svého vlastnictví i prázdný objekt Hybernské 2 naproti České národní bance. Vězení v něm ovšem neplánujeme, přestože cely v něm jsou.

Dům byl původně postaven jako pojišťovna, po roce 1948 v něm sídlilo ministerstvo vnitra, proto ty zbytky po cele. Poslední dekádu je prázdný, a proto jsem rád, že by měl nyní posloužit pražskému školství. O dalších objektech jsem již informoval - stát zcelí vlastnictví Bulovky, aby ji mohl důstojně rekonstruovat, ale také např. Faustův dům pro potřeby rozvoje Všeobecné fakultní nemocnice.

Městu naopak poputuje dále zámek Veleslavín, Karlínská kasárna nebo třeba pozemky pro rozšíření základních a mateřských škol, ale také zahrádkářská osada na Balkáně či Sokol v Riegrových sadech. Zkrátka majetek, který smysluplně využijeme pro zlepšení života v Praze.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama