Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2023 11:33:00

Jako sociální demokraté říkáme: A dost!

Jako sociální demokraté říkáme: A dost!

Vláda se rozhodla, že zlikviduje další jistoty pro běžné občany. Po návrhu na zvýšení odchodu do důchodu na 68 let, který považujeme za protiústavní, přichází další postup za hranou.

 Proto se společně se zástupci Mladých sociálních demokratů a odborů vydáme 28.02. v 9:00 k Poslanecké sněmovně, kde věnujeme poslancům a poslankyním malý dárek. Následně se společně přesuneme na Klárov, kde od 10:00 proběhne tisková konference.

Vláda vyhlásila stav legislativní nouze, aby jej zneužila k prosazení snížení valorizace důchodů. A to je naprosto nepřijatelné! Je jasné, že naší zemi chybí konstruktivní opozice, která by hájila zájmy lidí. A my jsme připraveni. Již dříve jsme avizovali, že v případě prosazení nižší valorizace důchodů podáme ústavní stížnost.

V programovém prohlášení vlády se členové pětikoalice zavázali, že budou navazovat na kvalitní práci sociální demokracie v oblasti důchodové reformy. Místo toho však v posledních týdnech vyplouvají na povrch zprávy, které říkají pravý opak.

Vláda argumentuje hospodářským ohrožením naší země. Zároveň však odmítá připravit odpovídající daňovou reformu, která by situaci konstruktivně napravila. A ostatně nic jiného se nedalo od pravicové vlády čekat. Rozbíjení sociálního státu a jistot pro občany, na úkor nízkého zdanění velkých firem, bank a podnikatelů, je jednoduše dlouhodobou ideologickou mantrou ODS.

Zhoršování finanční situace důchodců v době rapidního zdražování a inflace naopak považujeme za opravdové ohrožení našeho státu. A jsme připraveni se proti němu postavit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama