Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2012 14:50:03

Nový rozměr ve vládních škrtech – po rozpočtech jsou na řadě lidé

Nový rozměr ve vládních škrtech – po rozpočtech jsou na řadě lidé

Zřejmě nejfrekventovanějším slovem posledních let je podstatné jméno v množném čísle – škrty.

Vládní škrty se stále citelněji dotýkají peněženek obyčejných lidí, škrty nepříznivě ovlivňují bezpečnostní situaci v našem regionu a jsou jednou z příčin vysoké míry nezaměstnanosti v Ústeckém kraji. Vláda se po zdecimovaných rozpočtech proškrtala ke zcela nové dimenzi – nyní se budou rovnou škrtat nepotřební lidé.

Rozhodně nejde o žádnou poplašnou zprávu nebo ničím nepodloženou fámu. Bohužel jde o realitu. Konkrétním příkladem je Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích. Zařízení, které umožňuje důstojné dožití dlouhodobě a nevyléčitelně nemocným lidem, dostávalo každoročně několik milionů korun na svůj provoz od ministerstva práce a sociálních věcí. Letos neobdrželo ani korunu.

Roční náklady na provoz litoměřického hospice činí 22 milionů Kč. Pokud by stát nenakoupil předražená letadla CASA, jak tvrdí policie, mohlo by být zajištěno plné financování 30 takovýchto prospěšných ústavů. Ale pro stát jsou zřejmě důležitější předražená letadla, než lidské životy.

Škrty v České republice se dostaly do zcela nové dimenze. Doufejme, že tou poslední, která by měla nastat co nejdříve, bude přeškrtnutí současné vlády.

Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama