PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2023 21:36:21

Na Národním muzeu prý nevisí vlajka Ukrajiny, ale jen banner!!!!

Na Národním muzeu prý nevisí vlajka Ukrajiny, ale jen banner!!!!

NE základnám napsalo dopis řediteli Národního muzea s žádostí o vysvětlení, proč na budově Národního muzea visí vlajka Ukrajiny a kdo k tomu dal příkaz. Zde je odpověď z Národního muzea.

Vážení,

k Vaší žádosti o Poskytnutí informace podle zákona č.106/1999 Sb. , o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, Vám sdělujeme následující informace.

Nejedná se o vlajku, ale banner v národních barvách Ukrajiny vyvěšený na základě výzvy Ministerstva kultury, jako zřizovatele. Rozhodnutí, příkaz nebyly.

S pozdravem
Judr. Alexandra Mílková

________________________________________________________________


Generální ředitel Národního muzea

PhDr. Michal Lukeš, Ph.D.
Václavské náměstí 1700/68
110 00 Praha 1 – Nové Město

Podle ustanovení §2 zákona a §14 zákona č.106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím žádáme o informaci, na základě jakého rozhodnutí, nebo schválením příslušného orgánu, byla na objektu Národního muzea Václavské náměstí 68 Praha 1 vyvěšena ukrajinská vlajka.

Rozhodnutí, příkaz , kterým byla ukrajinská vlajka na Národním muzeu Václavské náměstí 68 Praha 1 vyvěšena žádáme předložit v tiskové podobě-kopie originálu.

Děkujeme.
Iniciativa NE základnám ČR, z.s.
Václav Novotný

______________________________

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama