Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2023 15:14:00

Chyba není na příjmové straně

Chyba není na příjmové straně

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tempu zadlužování státu

 Tempo růstu našeho dluhu zrychluje a dostává nás z kdysi jedné z nejméně zadlužených zemí EU k těm podprůměrným. Jak tempo zpomalit? A kde hledat úspory ve státním rozpočtu? To bylo tématem semináře, který jsem v Poslanecké sněmovně pořádal.

S ekonomickými experty a kolegy z PSP jsme si vyměnili názory, jak tuto dynamiku zadlužování zvrátit. Tempo růstu dotací je doslova a do písmene šílené a dá se označit za transformaci tržní ekonomiky v centrální plán. I kdyby mělo jít jen o 30 miliard na dotacích, bude to v rozpočtu znát a bude to stimul pro zvýšení konkurenceschopnosti našeho vnitřního podnikatelského sektoru.

Jasně dodávám, že není chyba na příjmové straně. Příjmy státu kontinuálně rostou, jen výdaje se utrhly ze řetězu a stouply o téměř 30 % od roku 2019. Což je jednou z hlavních příčin toho, proč se potýkáme s vysokou inflací.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama