Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2012 8:41:56

Centrální registr vozidel – memento současné vlády

Centrální registr vozidel – memento současné vlády

Situace okolo nového centrálního registru motorových vozidel se dostala do stavu, kdy i velice bohatému českému slovníku docházejí odpovídající výrazy.

Dnes už asi nikdo nevěří slibům, že už zítra bude vše v pořádku. Protože opět nebude, problém je daleko hlubší a s daleko zásadnějšími dopady, než se mohlo na počátku zdát.

 To, co mohlo být ještě před několika týdny spíše tragikomické, se dnes jeví ve zcela novém světle. Nový centrální registr vozidel se již stal mementem současného vládního stylu. Už ani není podstatné, zda odstoupí či neodstoupí ministr dopravy. Podstatné je, jak se vládní sliby a každodenní realita neustále vzdalují. Pár příkladů z ústeckého kraje - neplněné sliby pro Šluknovsko, snižující se finance pro sociální služby v kraji nebo klesající počet policistů. V tomto světle, kdy stát nedává peníze na dlouhodobě a vážně nemocné (např. hospic v Litoměřicích) nebo podceňuje napětí v sociálně vyloučených lokalitách, se problémy s registrem vozidel jeví jako méně podstatné, zato však příznačné.

 Vláda před několika dny přečkala hlasování o vyslovení nedůvěry. Jak by však s důvěrou uspěla u obyčejných lidí?

 Jan Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama