Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2023 20:07:00

Cílem EU by nemělo být zvyšování přerozdělování

Cílem EU by nemělo být zvyšování přerozdělování

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dotační politice Evropské unie

 Cílem EU by nemělo být zvyšování přerozdělování v Evropě prostřednictvím dotací, zejména, pokud jsou financovány ze společných dluhů. Každý dluh musí být jednou zaplacen.

Rizikem dotací je formalismus, místo toho bychom se měli zaměřit na efektivitu dotačních peněz, protože jsou vynakládány z kapes daňových poplatníků a zaměřit se na projekty s dlouhodobým přínosem pro ekonomiku.

Dalším rizikem je kapacita trhu, pokud se v celé Evropě všechny státy zaměří na stejné projekty, pak narazíme na omezenou možnost dodavatelů, což vede k převisu poptávky nad nabídkou a v konečném důsledku zvyšování cen.

To jsem řekl na společném jednání delegací rozpočtových a kontrolních výborů národních parlamentů s evropským kontrolním výborem na téma „role národních parlamentů v dohledu nad výdaji evropských fondů“.

Snaha některých států na zvyšování společného zadlužování se mi nedobře poslouchala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama