MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.07.2023 14:04:00

Časomíra ohlídá dobu stání

Časomíra ohlídá dobu stání

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zajištění místa pro zásobování pomocí moderní technologie

 Díky časomíře bude možné hlídat dobu stání v místech pro zásobování! Často se stává, že lidé obsadí parkovací místa, vyčleněná pro zásobování, neoprávněně na příliš dlouhou dobu. Následkem toho se pak parkovací problémy násobí, protože při zavážce nemají řidiči kde zaparkovat, a bohužel pak vjíždí například na chodníky.

Praha 1 teď ale testuje v Palackého ulici projekt, který by mohl situaci zlepšit. U parkovacích míst před poliklinikou je na digitální tabuli měřeno ve skutečném čase, jak dlouho tady auto stojí. Případné překročení doby stání je tak viditelné na první pohled.

Osobně to vnímám jako velmi užitečné řešení. Proto jsem rád, že pokud se opatření osvědčí, plánuje Praha 1 rozšíření této technologie na přibližně dvě desítky dalších míst. Součástí projektu navíc budou kamery, přes které městská policie může rovnou zaznamenat hříšníky. Dobrá práce!

P.S.: Výsledná technologie a podoba nového systému se teprve bude vybírat!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama