Ing. Veronika Vrecionová

  • ODS
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.07.2023 12:27:00

Podporujeme boj Ukrajiny za svobodu a nezávislost vyššími dodávkami munice

Podporujeme boj Ukrajiny za svobodu a nezávislost vyššími dodávkami munice

Evropský parlament schválil na své plenární schůzi ve Štrasburku program pro dlouhodobé navýšení dodávek vojenského vybavení, především dělostřelecké munice, raket a jejich komponent na Ukrajinu.

 Celková hodnota schváleného balíčku je 500 miliónů eur a pomůže také domácímu zbrojnímu průmyslu.

„ODS podporuje pomoc Ukrajině dlouhodobě, ostatně byla to naše vláda, která začala mezi prvními dodávat Ukrajině i těžkou bojovou techniku, jako jsou bojové tanky, obrněná bojová vozidla pěchoty, dělostřelecké systémy, raketomety nebo bojové vrtulníky. Balíček schválený Evropským parlamentem dobře doplňuje pomoc, kterou Ukrajině poskytují jednotlivé státy z celého světa a ODS podporovala projednání a schválení balíčku ve zrychleném projednávání od počátku. Společně s humanitární pomocí, podporou exportu zemědělských výrobků z Ukrajiny a podporou uprchlíků, žen a dětí, kteří museli před válkou opustit své domovy, je to důležitý krok, aby Ukrajina vyhrála,“ komentovala schválení evropské legislativy předsedkyně europoslaneckého klubu ODS Veronika Vrecionová.

„Musíme si uvědomit, že Ukrajina nebojuje jen za sebe a svoji svobodu, ale i za nás a za celou Evropu. My jsme si v našich novodobých dějinách prošli dlouhou dobou nesvobody a ruské okupace a je tak v našem bytostném zájmu, aby Rusko a jeho představa autokratické despotické vlády, kde jedinec neznamená nic a nemá žádná práva, byly od nás co nejdále. My jsme měli štěstí, že se pro nás po roce 1989 otevřela možnost vstoupit do NATO a dlouhodobě tak garantovat naši nezávislost a svobodu a je tak jenom přirozené, že musíme tyto dveře otevřít i Ukrajině,“ doplňuje europoslanec a místopředseda ODS Alexandr Vondra.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama