RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.08.2023 14:13:00

Ani odolnost stromů není neomezená

Ani odolnost stromů není neomezená

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k anketě Strom roku.

 Krásným stromům bychom u nás měli věnovat více pozornosti, neb, aniž bychom si toho často všímali, jsou velkým bohatstvím naší země (a tedy nikoliv jen často až stovky let "chytají" skleníkové emise). Ukazují nám odolnost (vládnoucí) přírody vůči všem rozmarům člověka i času. A je jisté, že bez nich by život neexistoval. Nicméně, ani odolnost stromů není neomezená. Což bohužel naše země v minulých letech poznala v míře velké (kůrovcová katastrofa) a bez nadsázky - budeme se z toho desetiletí vzpamatovávat.

Právě na náš vztah ke stromům a na nutnost péče o ně se snaží každoročně upozornit anketa Strom roku, jíž jsem na celoevropské úrovni ambasadorem. To je pro mě mimochodem velká pocta. V minulosti se navíc zúčastnila i borovice z obce Chudobín u Vírské přehrady, kde jsem v dětství strávil spoustu času.

V těchto dnech probíhá hlasování o českých finalistech Stromu roku a budu moc rád, pokud si na něj také najdete trochu času. Krásných stromů, které by si zasloužily bojovat o "poctu nejvyšší" je opět celá řada. Hlasovat můžete e-mailem do konce srpna. Od 2. do 8. října bude pak probíhat „superfinále“, které rozhodne o konečném vítězi!

Svého stromového favorita si můžete vybrat ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama