RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2023 15:09:00

Odpovědnost a konání založené na faktech, analýzách a plánu. Moje politika

Odpovědnost a konání založené na faktech, analýzách a plánu. Moje politika

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke snižování emisí a euru.

 Máme plán, máme technologie, máme na to peníze a zvládneme to.

Neznamená to, že klimatickou krizi zastavíme, ale dostaneme ji celosvětově pod takovou kontrolu, že nebude ohrožovat budoucnost a kvalitu životů našich dětí. Proti tomu jde ale bohužel, nejen u nás, spousta politiků, kteří říkají: „Je to nesmysl, nejde to a přinese to svrab a neštovice“. A bohužel, nelze říci než, že se jim jejich "vzkaz" daří doručit.

Je to smutné a velmi podobné jako s eurem. Mnoho ekonomů a expertů (včetně mě) dokola opakuje objektivní argumenty: “Pomůže to naší ekonomice, je to správné a víme proč”. Proti tomu ale bez dat a faktů „křičí“ řada politiků: „Eurozóna zbankrotuje v této nebo další krizi, a když ne, tak s eurem dopadneme jako Řecko“. A nebo mírněji (leč stejně účinně) říkají" "teď ne, snad jindy", či "dnes není vhodná doba".

Velký úspěch této "komunikace" odráží dlouhodobě bohužel i průzkumy veřejného mínění, neb ty špatné a alarmující zprávy jsou vždy chytlavější než ty analytické. S eurem nás to vede do slepé uličky urputného odmítání. Nedopusťme, aby se to samé stalo se snižováním emisí a ochranou naší jediné planety.

Pro mě osobně je to bolestivý pohled, nicméně se snažím s tím něco dělat, přestože to není vždy populární. Ale je to pro mě téma mnohem, mnohem větší než politické body. Odpovědnost a konání založené na faktech, analýzách a plánu (a jejich vysvětlování) nemá podle mě alternativu. Budu moc rád, když mi pomůžete. A mimochodem, říkat pravdu je nejen správné, ale fakt to nebolí

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama