Petr Kopecký

  • SPD
  • Praha 10
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.09.2023 17:06:09

Tragické dopady nekompetentních činů Fialovy vlády na komunální sektor..

Tragické dopady nekompetentních činů Fialovy vlády na komunální sektor..

"Problémem socialistů je, že jim vždy dojdou i peníze druhých." Margareth Thatcher

Základem dnešních problémů většiny občanů a i samospráv měst a obcí je především chybné a nesystémové opatření vlády teoretiků ohledně nárůstu cen energií, které roztočilo spirálu růstu cen absolutně všeho a tudíž i inflační spirálu, která neustále neklesá ač pan učitel Petr "Neprakta" Fiala tvrdí opak. Navíc se k tomu přidává i další skokové zdražení a zdanění pohoných hmot.

Bohužel tak ani výhled na budoucí týdny a měsíce nevěstí nic dobrého a i míra zadlužování státu a veřejného sektoru pod správou socialistických odborníků z řad 5demoliční vlády vzhledem k nastolenému tempu je tragická a míří k propasti. Loď se potápí, hudba hraje a kapitán tvrdí, že je Česko ve Formě. Že má tvar rakve, ale bohužel on ani nikdo z jeho nohsledů nevidí nebo spíše nechce vidět. Oni jsou v pohodě financováni ze "státních" peněz avšak bez přínosu pro společnost tedy jsou jejími parazity... Více je zajímá financování nákupu útočných zbraní na Rusko a financování Ukrajiny než osud a správa vlastní země.

Z mého pohledu jako komunálního představitele nemohla zapadnout ani výzva "vládě" od 20 primátorů českých a moravských měst a vážném stavu financování měst z minulého týdne. 

"Výzva souvisí s návrhy, které mají být schváleny v rámci tzv. "konsolidačního balíčku" a které by likvidačním způsobem zasáhly do rozpočtů měst a obcí. Podepsalo ji 20 představitelů jednotlivých statutárních měst včetně 8 zástupců krajských měst, konkrétně se jedná o města Kladno, Děčín, Frýdek-Místek, Havířov, Hradec Králové, Chomutov, Karlovy Vary, Karviná, Liberec, Most, Olomouc, Opava, Pardubice, Plzeň, Prostějov, Přerov, Teplice, Třinec, Ústí nad Labem a Zlín.

Až dosud se v historii lidstva totiž žádná vláda k prosperitě zvyšováním daní nikde na světě nedopracovala. Vysvětlovat vládním činitelům bez ekonomického vzdělání pojem Lafferova křivka je též zbytečné, navíc když jen plní ůkol od svých zahraničních loutkovodičů, který zní zvednout cenovou hladinu a následně přijmout EURO jako konečný nástroj podrobení a likvidaci hotovostních plateb, aby bylo vítězství Velkého bratra a Bilderbergu+NWO dokonáno. Navíc ve sněmovně leží právě vládní zlodějský balíček, který dále prohloubí okrádání obyvatelstva mafií jménem stát a je v něm i obsaženo další 1,8 násobné navýšení daně z nemovitosti.

Včera celý den a dnes do brzkých ranních hodin probíhalo i zastupitelstvo městské části Praha 10 jehož členem jsem byl v loňských komunálních voleb ve svém 4 funkčním období zvolen.  Naše městská část je na počet obyvatel 7 největším "městem" v ČR. Zdejší vládní koalice prakticky kopíruje tu vládní s vyjjímkou pirátů, kteří jsou zde v radikální neomarxistické opozici neboť s nimi nikdo po zkušenostech z minulého volebního období nechce mít nic společného, protože jejich vystupování a jednání by se hodilo spíše do uzavřeného pavilonu nejmenovaného specializovaného zařízení umístěného v severní části Prahy. Zejména díky jejich přístupu se všechna zastupitelstva protáhla do brzkých raních hodin. A to i včera když začalo již v 10 hod tedy o 4 hod. dříve než ta předchozí. Poprvé zasedalo v nových prostorách nové radnice Na Vinici kam se radnice právě po částech stěhuje do pronajatých prostor. Co bude s bývalou radnicí ve Vršovicích jsme se zatím nedozvěděli, jednání co dál probíhají a tak zatím co bude tak nevíme neboť na dotazy kolem radnice se na Praze 10 neodpovídá.

Vládní koalice se po většinu zastupitelstva jednáním opět promlčela, i když proti předchozím zastupitelstvům se situace zlepšila a někteří radní na dotazy odpovídali. Co mají občané očekávat po novém roce? Zvýšení poplatků ve školkách, školách, domovech důchodců a to jak za pobyt tak stravné, navýšení cen obecních podnájmů nebytových prostor a i nájemného v obecních bytech o 20%... 

Dále se mohou rodiče těšit na další zdražení kroužků, škol v přírodě, lyžařských zájezdů, tanečních, pronájmů hal, plaveckých bazénů, autoškol a pod. Otázkou je zda to nebude druhá vlna likvidace aktivních lidí a firem ve společnosti po prvním útoku díky kovidové vlně? "Zdroje jsou" říkával soudruh Špidla, jeho následovníci další dnešní socialističtí EU loupežníci, kteří nemají s klasickou pravicí absolutně nic společného jen utahují řemeny zátěže na celou společnost, která bude tentokrát likvidační, doufejme v rámci spravedlnosti a božích mlýnů, že i pro ně a jejich rodiny. Snad svoji chybu uznají i jejich bývalí voliči neboť jak řekl George Orwell:" Ti kteří volí zkorumpované politiky nejsou oběti, ale spolupachatelé."

A jako bonbonek pro kamarády pro změnu na výdajové straně rozpočtu byly koalicí schváleny i dvě individuální dotace pro kulturní zařízení nad rámec grantového řízení v nemalých částkách a v jednom případě shodou náhod i stanickému soudruhovi předkladatele materiálu ze STAN ve výši 600 000 kč (grant 1,5 mil).  Voliči samozřejmě nic netuší neboť se o dění v obci nezajímají a je jen otázkou co je pohne k tomu, aby se zajímat začali, zda to bude jen zdražení všeho, likvidace jejich úspor nebo až exekuce na jejich majetek v případě neplacení poplatků a daní.. 

Nebo budou dál přijímat svůj úděl dojených ovčanů?



"Nakonec Vám budou vládnout ti nejneschopnější z Vás, to je důsledkem toho, že se nezajímáte o politiku." Platón

"Pokud Vám vláda snižuje Vaši životní úroveň, vykopněte ji. " Ronald Wilson Reagan

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama