JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.01.2024 8:11:00

Striktní zákazy vedou k jedinému, k posilování nelegálního držení a černého trhu

Striktní zákazy vedou k jedinému, k posilování nelegálního držení a černého trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zbraním.

 Šíří se tu nápady některých, jak by bylo snad omezení legálních zbraní zázračným lékem proti zločinu.

Ne. Nebylo.

Podívejme se na Francii či Německo, kde občan nemůže mít u sebe ani nůž. Přesto jsou tam zločiny s těmito zbraněmi i přes zákazy páchány.

Striktní zákazy vedou k jedinému: k posilování nelegálního držení a černého trhu. Chtějí tohoto snad ti, kteří volají po omezení legálních držitelů, docílit?

Ten, kdo chce páchat zločin, si zbraň vždy obstará. Zákazy tak zbytečně omezí jen naprostou většinu slušných legálních držitelů.

Nechci u nás Texas, kde může mít zbraň nekontrolovaně každý. Ale nechci tady ani Francii, Anglii či Německo, kde nemůže mít člověk téměř ani nůž nebo pepřák.

Naše zbraňová legislativa platí celosvětově za nejkvalitnější a nejvyváženější. Neměňme proto to, co funguje. A spíš než na změny legislativy se zaměřme na vymáhání pravidel současných. To je cesta.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama