Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2024 9:15:00

Žádejme jasné sdělení české vlády. Ihned

Žádejme jasné sdělení české vlády. Ihned

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na zprávy o možném zapojení NATO do konfliktu na Ukrajině

 Macron potvrdil, co říkal premiér Fico. Že skutečně se uvažuje o tom zapojit vojska NATO, tedy i naše vojáky, přímo do konfliktu na Ukrajině, ale že na tom “pouze” (!!!) není shoda. Vojska NATO, pokud se nemýlím, mají za úkol bránit své členy v případě jejich napadení. Žádného z členských států NATO ale nikdo nenapadl. Vyslat vojska NATO proti Putinovi by bylo porušením všeho a de facto vyhlášení války Rusku ze strany NATO.

Absolutně nerozumím tomu, že někdo vůbec může tímto směrem uvažovat, protože ta úvaha by v případě realizace byla vyvoláním války s Ruskem. Fico věděl, že to bude tématem, a proto svolal bezpečnostní radu státu, vyslovil velmi vážné obavy, a poté ze strany Slovenska kategorické “ne”. Co udělala česká vláda? Vyslovila neurčitý příslib ústy Fialy, kterým reagovala na údajné slovenské spekulace.

Zase nám lžou. Žádejme jasné sdělení, co se projednávalo v Paříži, a jaký byl a je jasný postoj české vlády. Ihned.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama