Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2012 16:15:21

Plánovaná reforma veřejné správy ohrožuje fungování menších měst a obcí

Plánovaná reforma veřejné správy ohrožuje fungování menších měst a obcí

TISKOVÁ ZPRÁVA - Senátní Výbor pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí uspořádal dnes v sídle Senátu seminář na téma „Veřejná správa – součást života měst a obcí“.

Seminář reagoval zejména na záměr plošného zrušení matričních a stavebních úřadů a koncentraci této agendy do takzvaných malých okresů.

Koncepce, která byla předložena vládě, obsahuje řadu nevypořádaných závažných připomínek a k těmto bodům se znovu vyjádřili pozvaní zástupci ministerstev i představitelé obcí, měst a krajů.

„Současný návrh Koncepce dokončení reformy veřejné správy je nepřipravený a ohrožuje fungování veřejné správy zvláště v malých městech a obcích,“ zdůraznil místopředseda senátního Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Karel Šebek.

Závěry ve věci záměru realizace „Koncepce dokončení reformy veřejné správy“, Senát 11. srpna 2012

Účastníci semináře

Upozorňují

na „Programové prohlášení vlády“ zejména kapitolu „Veřejná správa a eGovernment“ a konstatují, že navržená „Koncepce dokončení reformy veřejné správy“ je v rozporu s obsahem tohoto programového prohlášení.

Upozorňují

na nutnost změny stanovení výše příspěvku na výkon státní správy ve smyslu zohlednění velikosti území, počtu obyvatel a zejména výkonu.

Považují

reformu ústřední státní správy za nedílnou součást reformy veřejné správy.

Považují

současný návrh „Koncepce dokončení reformy veřejné správy“ za nepřipravený a ohrožující fungování veřejné správy zejména na menších městech a obcích.

Navrhují

aby novému zpracování koncepce dokončení reformy veřejné správy včetně reformy ústřední státní správy předcházelo ve shodě s programovým prohlášením vlády vypracování koncepce optimálního uspořádání veřejné správy, jako odborného rámce pro dokončení reformy veřejné správy.

Navrhují

odložit přepracování a následné projednání dokončení reformy veřejné správy až do doby po širším projednání koncepce optimálního uspořádání veřejné správy.

Žádají

senátní Výbor pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí, aby se závěry semináře zabýval.

Sledujte naše video:

<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/wqbAmF7iJRM" frameborder="0" allowfullscreen>

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama