Bc. Lukáš Tůma

  • STAN
  • Praha 7
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2012 17:31:00

Vyžaduji návrat morálních hodnot do politiky ČR

Vyžaduji návrat morálních hodnot do politiky ČR

Jsem občanem, který vyžaduje návrat morálních hodnot: (čest, pravda, upřímnost, pokora…) do politiky a jsem pro generační obměnu komunálních, krajských a vládních politických činitelů České republiky.

Jmenuji se Lukáš Tůma, je mi 25 let, jsem předsedou Středočeského kraje Strany zelených a rozhodnutím krajské organizace jsem se stal lídrem kandidátky Strany zelených do zastupitelstva Středočeského kraje.

Do politiky jsem se rozhodl vstoupit již v 18 letech, kdy jsem si řekl, že si nechci celý život, lidově řečeno: ,,stěžovat u piva“. Nebylo mi jedno, co se děje ve veřejném životě na úrovni komunální a celostátní politiky, chtěl jsem být společnosti užitečný.

V 16-ti letech jsem se tak začal do veřejného života zapojovat, když jsem měl možnost při studiu na střední škole dobrovolně pomáhat s prospěšnými akcemi pro veřejnost v oblasti životního prostředí a environmentálního vzdělávání.

V době přechodu do dospělosti jsme s přáteli založili občanské sdružení v místě bydliště v Rožmitále pod Třemšínem. Občanské sdružení svou ideologií navazovalo na prospěšné akce identické s oborem životního prostředí a environmentálního vzdělávání dětí a mládeže. Během několika let se nám podařilo vybudovat Podbrdské ekocentrum Fabián, které vyvíjí dobrovolné aktivity dodnes.

Následně jsem začal být aktivní v komunální oblasti, která se dotýkala našeho občanského sdružení a vše vyvrcholilo tím, že ve věku 23 let jsem byl zvolen do zastupitelstva města Rožmitála pod Třemšínem a předsedou výboru pro životní prostředí.

Poslední dva roky jsem silně znepokojený naší politickou scénou.

Jsem občanem, který vyžaduje návrat morálních hodnot: (čest, pravda, upřímnost, pokora…) do politiky a jsem pro generační obměnu krajských a vládních politických činitelů České republiky avšak s nasloucháním moudrých a zkušených. Ctím a preferuji funkci harmonické rodiny, jsem pro zachování národních tradic a podporuji české výrobky. Chování dnešních vrcholných činitelů krajů a vlád již nelze tolerovat, kdy na mě působí česká společnost demoralizovaně a otráveneně postupem nynějšího vedení, kde se mnohdy prosazují nepřijatelné reformy z volby moci největších politických stran, nikoliv z volby prospěchu společnosti a českého národa. Politická vedení neřeší problémy dnešní generace starších ani mladých lidí. Je zde již unavená forma výkladu demokracie, ze které vychází volání po autoritativním státě – jak smutné!

Patřím k Těm, kteří nejsou ochotni tolerovat vedení krajů a vládu, která neobhajuje morální a duchovní vnímání politiky jako služby a povolání vůči veřejnosti v demokracii, kde členové vlády nesvědomitě nerezignují za své nekalé činy v jednotlivých kauzách. Dnešní politický systém vnímám jako totalitní (demokracii), kde více jak polovina dnešních vrcholných politických činitelů jen převlékla v době revoluce („kabáty“) a koná s přežitky totalitní doby. Vláda často jedná z podstaty klientelismu a korupce, což z přesvědčení odmítám…

Jsem přesvědčený o tom, že nastala doba, kdy je potřeba personální změna v politice. Přál bych si, aby naši spoluobčané napříč generacemi chodili ve větším počtu k volbám, volili i z řad mladých politiků, kteří by přišli s novými nápady a využili tak své možnosti změnit zastoupení dnešní politické sféry, která některými reformami či zásahy nás bohužel vrací o 20 let zpět. Jsem toho názoru, že je třeba naslouchat zkušeným a moudrým a při tomto procesu zůstat věrný svému přesvědčení. Stojím za demokratickým politickým systémem bez korupce a klientelismu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama