Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2012 11:17:43

Jana Vaňhová na jednání komise NAT v Bruselu

Jana Vaňhová na jednání komise NAT v Bruselu

V Bruselu jednali v pondělí 1. října členové komise NAT, která se ve Výboru regionů Evropské unie zabývá přírodními zdroji. Její členkou je rovněž hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, která byla také u volby nového předsedy zmíněné komise.

Na konci funkčního období promluvil předseda komise NAT Dimitrios Kalogeropoulos, jenž zhodnotil práci komise pro přírodní zdroje a její význam pro práci celého Výboru regionů, poradního orgánu EU.  Novým předsedou komise byl poté zvolen Francouz René Souchon, jenž  řídil další  zasedání komise  (v budově Výboru regionů v bruselské ulici Belliard).  Její členové se zabývali organizací budoucí činnosti, vnějšími aktivitami NAT v roce 2013  a také stanovisky komise pro přírodní zdroje ke dvěma tématům – Evropskému programu pro spotřebitele a  Evropskému inovačnímu partnerství s názvem Produktivita a udržitelnost zemědělství. Příští jednání komise NAT za účasti hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové a dalších představitelů regionů Evropy se plánuje na 5. prosince t. r.

Obecné informace k Výboru regionů:

Výbor regionů je poradním orgánem EU složeným z 344 představitelů evropských regionálních a místních úřadů a Českou republiku v něm reprezentuje 12 zástupců nominovaných Asociací krajů ČR a Svazem měst a obcí, mezi nimi jsou také hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová a primátor Statutárního města Chomutov Jan Mareš. Jeho cílem je zapojit orgány místní a regionální samosprávy a komunity, které reprezentují, do rozhodovacího procesu v EU a informovat je o politikách EU. Evropský parlament a Rada jsou povinny konzultovat tento Výbor v oblastech týkajících se regionů a měst. J. Vaňhová je řádnou členkou pracovních komisí Výboru regionů NAT zaměřené na přírodní zdroje a ENVE zaměřené na energetiku, životní prostředí a klimatické změny.)

Připravilo OTI
ve spolupráci s Ing. Markétou Pokornou,
zástupkyní Ústeckého kraje v Bruselu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama