Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2012 11:55:18

Senát PČR ocenil 17 významných osobností stříbrnou pamětní medailí

Senát PČR ocenil 17 významných osobností stříbrnou pamětní medailí

V předvečer Dne české státnosti udělil předseda Senátu PČR Milan Štěch v Hlavním sále Valdštejnského paláce stříbrné pamětní medaile Senátu PČR.

Oceněno bylo 17 osobností ze světa vědy, kultury, sportu a společenského života, které se zvlášť výjimečným způsobem zasloužily o svůj obor či přispěly k dobré pověsti České republiky v zahraničí. Oceněni byli také ti, kdo se svou odvahou vyznamenali při záchraně lidského života.

Stříbrná pamětní medaile Senátu byla udělena těmto osobnostem:

paní Irena Drevňáková, pan Roman Červenka a pan Jiří Kadlec

Prof. Ing. Pavel Hobza, DrSc.

Prof. RNDr. František Janouch, CSc.

Prof. Erazim Kohák, Ph.D.

Prof. PaedDr. Jiří Kolář

Prof. Marek Kopelent

paní Jarmila Kratochvílová

Prof. PhDr. Robert Kvaček, CSc.

pan Lubomír Lipský

paní Mathilda Nostitzová

pan Paul Rausnitz

Ing. arch. Viktor Rudiš

Prof. RNDr. Blanka Říhová, DrSc.

MUDr. Pavel Stodůlka, Ph.D.

MUDr. Roman Škulec

„Chceme vyjádřit úctu horní komory parlamentu lidem, kteří svými individuálními výkony v nejrůznějších oblastech života opravdu udělali pro tuto zemi mnoho, a věřím, že ještě mnoho udělají. Stříbrná pamětní medaile Senátu nemá být tím druhem ocenění, který se dává na závěr kariéry. Naopak. Chceme oceňovat lidi bez rozdílu věku, kteří jsou ve svém oboru stále činní a jejichž práce i nadále budí pozornost a respekt,“ řekl při slavnostním ceremoniálu předseda Senátu Milan Štěch

Za oceněné vystoupil se svým projevem prof. Ing. Pavel Hobza, DrSc. „Vnímáme toto ocenění nejen jako uznání naší práce, našich činů a životních postojů, ale také jako určité završení demokratického vývoje v naší zemi. Zavedením svatováclavské tradice udílení vyznamenání za mimořádné pracovní výkony a občanské postoje dochází k naplnění ideje Senátu jako jednoho z hlavních pilířů naší demokratické společnosti,“ uvedl.

Slavnostní program moderovala Klára M. Doležalová. Poezii J. Seiferta a J. Skácela přednesl Ladislav Hampl. Státní hymna, Svatováclavský chorál a další skladby zazněly v podání Českého chlapeckého sboru Boni pueri.

Přečtěte si medailonky oceněných v sekci Soubory.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama