Mgr. Radim LISENKO, LL.M.

  • SOCDEM
  • Plzeň 3
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2012 21:10:04

Podpora učnovského školství

 Podpora učnovského školství

školství, řemesla, tradice

V médiích často politici mluví od důležitosti vzdělání. Vysoké školy, zvláště humanitního směru stále usilují o navyšování počtu studentů. Všichni mluví o tom jak je vzdělání důležité. Za vzor se dávají pouze studovaní lidé, „montérky“ je sprosté slovo. Všichni by chtěli mít vysokou školu, a téměř nikdo se nechce živit rukama. Díky nepoměru vysokoškolsky vzdělaných vůči vyučeným, ztrácí vzdělání na hodnotě. Školy chrlí tisíce studentů a navíc se kvalita vzdělání rapidně zhoršuje.

Důsledkem toho všeho bude, že už za několik let zde budeme mít tisíce vysokoškoláků a minimum řemeslníků. Zákonem trhu bude tedy řemeslník vydělávat podstatně více než vysokoškolák, který navíc bude rád za jakoukoli práci v oboru. Už nyní chybí v průmyslu tisíce kvalifikovaně vyučených. Vysoké školy zájemcům lžou o výši mzdy po dokončení studia, slibují jim často „vzdušné zámky“ v částkách od 50.000,-Kč měsíčně. 

Vážím si více dobrého zedníka, než špatného chirurga či průměrného právníka. Kvalita není v kvantitě! Chybou této vlády i vlád předešlých je absolutní degradace řemesel. Pokud se stanu členem zastupitelstva kraje, alespoň v Plzeňském kraji se pokusím zmírnit tyto dopady a nastartovat konjukturu učňovského školství a řemesel.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama