Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.11.2012 13:06:53

Předseda Senátu přijal Petici za záchranu českého léčebného lázeňství

Předseda Senátu přijal Petici za záchranu českého léčebného lázeňství

Předseda Senátu PČR Milan Štěch přijal dnes ve Valdštejnském paláci Petici za záchranu českého léčebného lázeňství, kterou podpořilo 16 783 občanů.

Petici v Senátu osobně předal předseda Sdružení lázeňských míst Jiří Houdek. „Restrikce ze strany ministerstva zdravotnictví a pojišťoven vážně ohrožují existenci českého lázeňství,“ upozornil J. Houdek.

Předseda Senátu se s obavami petentů plně ztotožňuje. „Omezení financování lázeňské péče je jen dalším škrtacím opatřením vlády Petra Nečase, které podkopává růst české ekonomiky. Ohrožena jsou především ta lázeňská města, která navštěvovali čeští pacienti,“ uvedl M. Štěch.

Peticí se nyní bude zabývat senátní Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice a rovněž Výbor pro zdravotnictví a sociální politiku. Uspořádáno bude veřejné slyšení a následně se bude peticí zabývat také plénum Senátu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama