Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2012 15:40:09

Volby jsou svátkem demokracie…

 Volby jsou svátkem demokracie…

...ale z prý poražených úst věta pokračuje následovně „, ale jen tehdy, dopadnou-li tak, jak si vládci země přejí…“

Volby jsou svátkem demokracie, slyšeli jsme před několika týdny.

Komunisté v krajských volbách uspěli a v řadě krajů vstupují do koaličních vlád zejména s ČSSD. Přes drtivou porážku vládních stran však Nečasova vláda, která již dávno nemá podporu občanů země, pokračuje v asociálních útocích. A aby toho nebylo málo, pravice ve svém běsnění navíc ignoruje výsledky demokratických voleb a sahá až k fašizující taktice - rozpoutává antikomunistickou horečku, např. ve Zlínském či Jihočeském kraji, a do svého křižáckého tažení zapojuje nejen některé „skupiny“ občanů (tituluje je podnikatelé, studenti), ale samozřejmě i ochotná média.

Prý jsou za několik dnů tisíce podpisů pod petice proti komunistům, prý podnikatelé chtějí odejít z krajů, kde vládnou komunisté a kde možná přijdou o krajské zakázky, prý studenti hrozby stávkami a okupacemi škol, jestli za školství bude v kraji odpovídat komunistka, která je dle jejich představ snad bude vyučovat nebo měnit osnovy… A v hojných článcích (zatím bez násilí a bez zbitého studenta) je samozřejmě hned odkaz na ony petice, aby čtenáři mohli „vyjádřit svůj názor“.

Už není tak jasně uvedeno, že ony „petice“ jsou elektronické, tudíž nesplňují podmínky pro petici dle zákona, že petenti v nich uvedení často neexistují, jsou z jiného kraje či o svém podpisu neví... Elektronická petice je sice pozitivní námět pro posílení hlasu občanů, ale není zatím fakticky chráněna před zneužíváním a nemá oporu v legislativě.

Mít pod sebou ekvivalent třeba modrého týmu (abych nesahal zbytečně do rané historie minulého století), jsem schopen vyzbrojit určitou skupinu transparenty, vytvořit nátlakovou petici tohoto typu na cokoliv, vzít telefonní seznam a doplnit podpisy na tisíce a tisíce taky. Jen ta média mi asi nebudou dělat reklamu…

A tak je nyní už veřejně a opětovně shazována jedna z dalších pohádek naší velké „demokracie“. Ta o tom, že volby jsou skutečně svátky demokracie. Protože v dnešních podmínkách ta věta pokračuje z prý poražených úst následovně „, ale jen tehdy, dopadnou-li tak, jak si vládci země přejí…“. Je na nás a dolních 10 milionech, abychom se za skutečný hlas občanů postavili!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama