Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2012 16:02:06

Petice Za vytvoření podmínek pro kvalitní vzdělávání v Senátu

Petice Za vytvoření podmínek pro kvalitní vzdělávání v Senátu

Předseda Senátu PČR Milan Štěch přijal ve středu 14. listopadu v sídle horní parlamentní komory petici Za vytvoření podmínek pro kvalitní vzdělávání.

Petici, pod níž připojilo své podpisy 19 940 občanů, předal předsedovi Senátu předseda  Českomoravského odborového svazu pracovníků školství František Dobšík a představitel iniciativa Za svobodné vysoké školy Lukáš Matoška. Petenti požadují řešení situace ve školství, které trpí dlouhodobým podfinancováním. „Další plánované škrty  v řádech miliard ve školství budou znamenat buď razantní snížení platů pracovníků ve školství, nebo jejich masivní propouštění. Již dnes je přitom situace neúnosná,“ řekl F. Dobšík. L. Matoška upozornil, že nedostatkem prostředků trpí nejen regionální školství, ale také vysoké školy. Předseda Senátu zdůraznil, že vláda by se měla místo nekoncepčních škrtů zaměřit spíše na hledání příčin nedobrého stavu našeho hospodářství. „Pokud by vláda konečně zjednala pořádek ve výběru pojištění a daní, a to zvláště ve skupině OSVČ, nemusela by bezhlavě škrtat a zavádět poplatky ani ve školství, ani ve zdravotnictví,“ řekl Milan Štěch. Upozornil přitom na vývoj v Německu, kde se poplatky narozdíl od ČR ruší. Peticí se nyní bude zabývat senátní Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice. Po projednání petice výborem bude svoláno veřejné slyšení, na které budou pozvány všechny zainteresované strany.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama