ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2010 10:00:00

Kdo koho oblbuje, pane poslanče?

Kdo koho oblbuje, pane poslanče?

Patřilo by se nad článkem poslance Svobody z ODS v únorových kroměřížských Infonovinách zase jen mávnout rukou, ale přece jen pro pořádek a osvěžení paměti nejen jeho, ale i veřejnosti a „nezávislých“ médií, dělám výjimku.

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Na ukázce jen jednoho účtu, který s přispěním poslance Svobody vzešel (i když se mu to nebude líbit), chci ukázat objektivitu našich médií a jeho „omyl“. Tím účtem budiž vývoj státního rozpočtu a poměr veřejného dluhu

k HDP, protože o tyto parametry má v článku najednou až dojemnou starost a straší nás bankrotem!

Úspěšná rozpočtová politika vlád vedených ČSSD byla, po nutné stabilizaci hospodářství  a bankovního sektoru, které se dostaly do velikých problémů v důsledku politiky předchozích vlád s účastí ODS (i tehdy nás jejich hesla přesvědčovala, že „jen my víme, jak na to“),  nastartována sociálně průchodnými a vyváženými reformami v roce 2004. Zatímco dluh veřejných financí dosáhl v roce 2002 (při nutnosti výrazně stimulovat hospodářství), ještě 6% HDP, poklesl již v roce 2004 na 2,96%,  a dále se vyvíjel takto:

2005 3,57%, 2006 2,66%, 2007 1,57% (tento rozpočet byl připravovaný ještě za ministra Bohuslava Sobotky z ČSSD a parametry mu stanovila legislativa platná z doby vlád s účastí ČSSD - podíl celkového veřejného dluhu na HDP se snížil až na 28,65%!).

Korektní údaje o deficitech státního rozpočtu v následujících letech jsou, bez kouzlení s rezervními fondy (optického snížení deficitů dosáhla Topolánkova vláda jednorázovými operacemi v roce 2008 kdy rozpustila 47 miliard z rezervních fondů ministerstev, a v únoru 2009, kdy do příjmů státu zapojila jejich zbytek ve výši 31,7 miliardy korun. Tyto účetní triky zamlžují skutečný rozsah deficitů v těchto letech. Rezervní fondy shromážděné v době vlády ČSSD byly rozebrány, přičemž ještě k 1.1. 2008 v nich bylo více než 90 miliard korun), za které nese plnou politickou odpovědnost koalice ODS-KDU-ČSL-Strana zelených(i poslanec Svoboda), přitom taková:

2008 – 67 miliard, 2009 – 223,9!!! miliardy. Rozpočet připravený vládou J. Fischera pro rok 2010 počítá s deficitem 163 miliardy a staví, po některých nutných parametrických úpravách, na legislativě prosazené bývalou koalicí.

Deficit státního rozpočtu v roce 2009 je nejvyšší od vzniku České republiky v roce 1993. Jedná se o zdaleka největší chybu v odhadu reálných příjmů a výdajů, které se kdy vláda a ministerstvo financí (nynější ministr Janota tehdy před veřejností ani nemukl) dopustily. V letech 2002–2007 přitom skončilo hospodaření státu vždy s nižším schodkem, než počítal příslušný zákon o státním rozpočtu schválený poslanci. V letech 2006–2007, před Topolánkovými „reformami“ na konci období vlád ČSSD, byl podíl veřejného dluhu na HDP 29 %. V roce 2010, po započtení dopadů z roku 2009, dosáhne veřejný dluh cca 36% HDP. Taková bilance je jak pro Kalouska, tak pro Topolánka i nynějšího ministra Janotu a jejich experimenty úplným rozpočtovým fiaskem, bohužel s fatálními dopady na občany a hospodaření státu.

Občané dávno prohlédli, proč média informují předpojatě, píší nepravdy a nezabývají se fakty, ale prázdnými hesly. Vědí, proč společensky neznemožnila např. poslance Melčáka a Pohanku, kteří plivli do tváře nejen  svým voličům, ale celé české veřejnosti? Politická korupce, která zavládla po volbách na jaře roku 2006, měla jediný cíl, umožnit za každou cenu vznik a přežití vlády Topolánka.

Výsledek: podvod voličů nesplněním tzv. „smlouvy s voliči“ z pera předsedy ODS (zjednodušeně hlásal „všichni se budeme mít lépe- v jeho případě se nemýlil), nejhorší rozpočet s největším deficitem v dějinách ČR, snaha jakkoli protlačit přes odpor veřejnosti stavbu americké vojenské základny s radarem v Brdech (naštěstí po nástupu prezident Obama projekt odpískal a přiznal tak, že byl nesmyslný). „Moudrým“ poslancům a senátorům vládní koalice v čele s Topolánkem, Čunkem a Bursíkem (Kalousek, Schwarzenberg a Parkanová rychle převlékli a jsou „čistí“ v tzv. TOP09) nezbylo, než ronit krokodýlí slzy nad ztracenou hračkou. Ostudná zahraniční politika a vystupování ministra Schwarzenberga, schvalujícího vojenskou agresi Gruzie proti vlastnímu obyvatelstvu bez znalosti faktů, obhajoba Izraele při bombardování a zabíjení palestinských civilistů v Gaze, politika sledující zhoršení vztahů s Ruskem, jen dokreslují tuto bídu. Zmínění „herci“ z této frašky se nyní tváří, že s tím nemají nic společného a tvrdí, že jejich nové „kusy“ budou ještě lepší a jde jim jen o spokojeného diváka (ten ale může slovy klasika říct „s vámi nehraju, vaše hry jsou vypečené“). Pro případ, že by se divák chtěl upamatovat, cože za hru ty známé tváře hráli ještě nedávno, převlékli mnozí z vládního tábora rychle kabáty a opouštějí loď a spoušť, kterou tu vláda Topolánka zanechala (jaký bude asi rozdíl v programu nového politického subjektu oproti politice, kterou prosazovali a svými hlasy hájili přeběhlíci - bývalí poslanci ODS, KDU-ČSL, když povolební sňatek ODS+TOP09 v roce 2010 je před veřejností tajen a oddalován jen termínem voleb), a v novém, ničím neposkvrněném souboru TOP09 září jejich hvězda. Ta hvězda je ale z hodně špinavého hvězdného prachu! K překvapení se nakonec dovíme (volby se totiž blíží), že za všechny neúspěchy, ostudy a dluhy vlády Topolánka, může Paroubek a ČSSD (i v detektivce je vrahem vždy zahradník).

Divák-občan, ale není hlupák!!!

Josef Smýkal – poslanec PSP ČR za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama