Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2012 17:42:45

Senát v 9. funkčním období

Senát v 9. funkčním období

Dnes poprvé zasedal Senát v novém složení. Na ustavující schůzi Senátu zvolili senátoři nové vedení horní parlamentní komory.

Ve funkci předsedy Senátu byl znovu zvolen Milan Štěch. V tajné volbě ho podpořilo 74 senátorů ze 79 přítomných.

Plénum Senátu rovněž rozhodlo, že Senát bude mít v novém funkčním období 4 místopředsedy. 1. místopředsedkyní Senátu bude Alena Gajdůšková. Místopředsedou Senátu se dále stali Přemysl Sobotka a Zdeněk Škromach.  

O obsazení čtvrté pozice místopředsedy zatím rozhodnuto nebylo. Klubem pro obnovu demokracie – KDU-ČSL a nezávislí byl nominován senátor Jiří Čunek. Ten však v tajném hlasování nezískal podporu ani v prvním, ani v druhém kole volby. O obsazení pozice tedy bude plénum Senátu znovu rozhodovat na schůzi Senátu, která bude zahájena 5. prosince.

Plénum Senátu rovněž potvrdilo, že Senát bude mít stejný počet výborů jako v předchozím období. Počet senátních komisí se snížil o jednu.

Personální obsazení výborů a komisí naleznete na webových stránkách Senátu www.senat.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama