Mgr. Ivana Stráská

  • SOCDEM
  • Jihočeský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2012 10:40:00

Bude či nebude sKarta povinná?

Bude či nebude sKarta povinná?

Po velmi dlouhé době zněla slova premiéra Nečase jako rajská hudba, neboť v médiích oznámil, že projekt tzv. sKaret je „mrtvý“.

Z jiných zdrojů se však o několik hodin později dozvídáme, že ministerstvo s sKartami i nadále počítá, a že jejich převzetí má být nadále povinné. Aby změn na poslední chvíli nebylo málo, dozvídáme se, že občanům, kteří si sKartu nepřevezmou, hrozí zastavení výplaty dávek. Tento stav přesně vystihuje práci Nečasova kabinetu, nekoncepčnost, zmatky a podezřelé zákulisní dohody. Vládní koalice si musí nejdříve ujasnit, co vlastně chce!

Sociální demokracie požaduje zrušení projektu sKarta, zastavení podezřelých Drábkových projektů a prošetření všech podezřelých zakázek, na kterých se podílel ministr Drábek a jeho 1. náměstek Šiška, obviněný z korupce. Ti již naštěstí nerozhodují o osudu resortu práce a sociálních věcí.

Zrušit sKarty není jednoduché a určitě k tomu nestačí jen slovo předsedy vlády či bouchnutí do stolu. V první řadě je nutné změnit předmětné zákony, které s sKartou počítají. Koncem října schválil Senát první krok k omezení sKaret. Legislativní návrh ČSSD, umožní, aby osoby pobírající příspěvek na péči a osoby se zdravotním postižením dostávaly své dávky stejným způsobem jako doteď, tedy převodem na účet nebo výplatou v hotovosti pomocí složenek.

ČSSD se nechce spokojit jen s tvrzením pana premiéra a požaduje činy. Pokud to pravicová koalice myslí se svou mediální rétorikou o revizi tzv. Sociální reformy opravdu vážně, ať je zmíněný návrh ČSSD na změnu sKaret projednán a schválen v Poslanecké sněmovně již v prvním čtení! Například 4. prosince, kdy začíná další schůze Poslanecké sněmovny!

Ivana Stráská, stínová ministryně práce a sociálních věcí

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama