Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2013 14:17:50

Rožnov rozešle více než sedm tisíc složenek na platbu za odpad

 Rožnov rozešle více než sedm tisíc složenek na platbu za odpad

Rožnovská radnice začne v nejbližších dnech rozesílat složenky na platbu za svoz komunálního odpadu. Částka se ve srovnání s lety 2011-2012 nezměnila a činí 492,- Kč za osobu a rok.

Celkem obdrží složenku téměř pět tisíc tzv. společných zástupců (zástupce za rodinu) a dva a půl tisíce individuálních plátců. Radnice očekává příjem ve výši 8 milionů korun.

Pravidelná platba za odpad čeká v první polovině roku občany Rožnova. Městský úřad v nejbližších dnech začne doručovat složenky na platbu za svoz komunálního odpadu za rok 2013. Složenky budou doručovány jednotlivcům i tzv. společným zástupcům, tedy zpravidla zástupci za jednu rodinu.

Podle slov vedoucího finančního oddělení rožnovského MěÚ Romana Korabečného se roční částka za svoz odpadu ve srovnání s minulým rokem nezměnila a činí 492 korun za osobu a rok. „Samozřejmě je ale uvedená částka u neplatičů navýšena o dlužnou částku za předchozí roky,“ upozornil Roman Korabečný s tím, že plátci málo využívají elektronické bankovnictví. „Pokud se občané rozhodnou platit na pokladně městského úřadu, upozorňuji, že k dispozici jsou pokladny pouze v budově na Letenské ulici (u městské polikliniky) a na hlavní budově MěÚ na Masarykově náměstí. Platba za svoz odpadu se ale podobně jako jiné platby dá bezproblémově řešit mimo jiné také prostřednictvím internetbankingu. Veškeré potřebné údaje jsou vyznačeny na složenkách,“ doplnil Roman Korabečný.

Důležitou novinkou je pro majitele bytových jednotek povinnost platit i v okamžiku, kdy v daném bytě nebo domu není hlášena žádná osoba k trvalému pobytu. „V těchto případech je vlastník nemovitosti povinen platit odpovídající poplatek za jednu fyzickou osobu tj. 492,-Kč,“ řekla Dana Opálková, která má na MěÚ na starosti právě poplatky za odpad. „Další změnou je pak povinnost platit poplatky za odpad také u cizinců, kterým byl podle zákona upravující pobyt cizinců na území ČR povolen trvalý nebo přechodný pobyt na dobu delší než 90 dnů,“ uvedla Dana Opálková.

Termín platby za svoz komunálního odpadu je do 30. června 2013. Od poplatku za svoz odpadu jsou v Rožnově pod Radhoštěm osvobozeni občané, kteří nebydlí na území města více než 300 dnů v roce nebo děti do jednoho roku věku. Padesátiprocentní slevu pak mají například studenti studující mimo území města.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama