Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2013 13:13:52

Klokánek má prázdnou kapsu. Hádky ani půjčka nic neřeší

Klokánek má prázdnou kapsu. Hádky ani půjčka nic neřeší

Vyjádření Miloslavy Vostré, poslankyně Parlamentu ČR za KSČM, ke krachujícím Klokánkům

Kapacita zařízení Klokánek je úctyhodná. Za rok je schopen pomoci zhruba tisícovce dětí, které opravdu pomoc potřebují, a to okamžitou. Na jedné straně stojí předsedkyně Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková, na druhé pak ministerstvo práce a sociálních věcí a krajské úřady. Spor trochu připomíná rozvodové pře manželů, kteří se u soudu handrkují o své děti a každý z nich tvrdí, že pro ně chce to nejlepší. Řešením v tomto případě není ani nápad manželky prezidenta Ivany Zemanové, že zajistí pro krachující Klokánky půjčku. Je třeba si uvědomit, že půjčky se musí vracet a tím se řešení tohoto problému bude pouze oddalovat.

Nejlepším řešením by bylo sednout si ke kulatému stolu a to zástupci ministerstva, jednotlivých krajů, Fondu a za přítomnosti právníků, ať dojde k nastavení jasných pravidel, jak budou po dobu své existence Klokánky financovány. Jen tak lze totiž zabránit tomu, co jistě žádný ze zúčastněných nechce – ohrožení péče o děti, kterým je třeba pomoci.

Ing. Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama