Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2013 15:04:00

Kraje nejsou schopny dofinancovat schodky v sociálních službách

Kraje nejsou schopny dofinancovat schodky v sociálních službách

Přinejmenším 500 milionů korun státní dotace bude požadovat Asociace krajů ČR po Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR na dofinancování sociálních služeb. Po pátečním zasedání to prohlásil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM).

"Krajské rozpočty jsou napjaté. Můžeme šetřit na investicích, na hromadné dopravě, ale ne na sociálních službách," zdůraznil hejtman.
Jen Ústecký kraj by potřeboval dotaci ve výši 231 milionů korun, aby pro letošní rok zajistil plné a bezproblémové fungování sociálních služeb. Podle Bubeníčka nejsou kraje schopny dofinancovat schodky v sociálních službách a suplovat tak roli státu, který má povinnost postarat se o své občany, kteří jsou staří či postižení.
Nedostatek finančních prostředků přitom neohrožuje jenom zařízení sociální péče. Do červených čísel se opět dostávají i zdravotnická zařízení, která doplácejí na novelu úhradové vyhlášky a zvýšení DPH. To se týká i Nemocnice následné péče v Ryjicích na Ústecku, v jejímž rozpočtu bude pro letošní rok scházet nejméně sedm milionů korun, což představuje více než deset procent ročního rozpočtu léčebny. Hejtman proto bude žádat vládu, aby se platby od pojišťoven, které nová úhradová vyhláška srazila pod úroveň roku 2011, vrátily alespoň na úroveň loňského roku.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama