Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2013 14:59:23

Jde o to, aby se k nám a ČSSD přidali ještě další poslanci

Jde o to, aby se k nám a ČSSD přidali ještě další poslanci

Na schůzce v Lánech se řešila podpora Rusnokovy vlády, ale i čerpání peněz z evropských fondů.

Nejenom blížící se hlasování o vyslovení důvěry vládě Jiřího Rusnoka, ale například i problematika čerpání prostředků z fondů Evropské unie byly tématem setkání prezidenta Miloše Zemana s předsedou poslaneckého klubu KSČM Pavlem Kováčikem, kterým v úterý dopoledne vyvrcholila série schůzek hlavy státu s šéfy poslaneckých klubů v Lánech.

„Pan prezident nijak netlačil na to, aby se KSČM tak či onak rozhodla,“ shrnul Kováčik průběh jednání na téma možné podpory vládě při hlasování o vyslovení důvěry, kvůli kterému by se měla sejít Poslanecká sněmovna za dva týdny. Jak zdůraznil, o případné podpoře kabinetu Jiřího Rusnoka bude jednat výkonný výbor strany na svém zasedání v pátek 2. srpna. Konečné slovo však budou mít sami poslanci, kteří se sejdou ještě před hlasováním a domluví se na tom, zda pro vládu úředníků zvednou ruku.

Kováčik neopomněl zdůraznit také hlavní cíl KSČM. „Naší prioritou je, aby se do Strakovy akademie nevrátila vláda koalice ODS, TOP 09 a hlavně nikým nevolené strany Karolíny Peake LIDEM,“ zopakoval šéf poslanců KSČM.

Kromě případné podpory úřednické vládě přišla řeč také na čerpání prostředků z fondů Evropské unie, tvorbu státního rozpočtu na příští rok, ale i probíhající vyšetřování kauzy kolem Jany Nagyové. „S panem prezidentem jsme se shodli na tom, že orgány činné v trestním řízení musí mít volnou ruku při vyšetřování a nesmí mít pocit, že jsou opět někým řízeny,“ řekl Kováčik.

Jedním z témat byly i předčasné volby. „Rozhodnutí leží na bedrech Poslanecké sněmovny. Jde o to, aby se k poslancům KSČM a ČSSD přidali ještě další,“ dodal šéf poslaneckého klubu ke své schůzce s hlavou státu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama