JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2013 14:25:00

Neoháněj se Masarykovým étosem, Kalousku

Neoháněj se Masarykovým étosem, Kalousku

Pan bývalý ministr financí Miroslav Kalousek vydal dnes prohlášení, ve kterém se mimo jiné ohání étosem prvního československého prezidenta T.G. Masaryka. Nevím, zda je vhodné, aby si zrovna on bral Masarykovo jméno do úst.

"TOP 09 bude vždy hájit stávající parlamentní principy, volnou soutěž politických stran a ústavní zvyklosti, které mají původ v Masarykově a Havlově étosu. TOP 09 proto vylučuje podporu nejen Rusnokově vládě, ale jakékoliv vládě, která by vznikla a postupovala podobným způsobem," napsal Kalousek.

Nechme stranou podporu Rusnokově vládě, ta se samozřejmě od TOP09 nedá čekat, zvláště poté, co faktický předseda Topky musel kvůli ní vměstnant obsah své kanceláře do banánových krabicí.

Ale pochybuji že v Masarykově étosu figurovala jako ústavní zvyklost " dávat velmi vysoké nabídky" poslankyni Kristýně Kočí za to, aby štípla politickou stranu.

Pochybuju, že někdy bylo v Masarykově étosu postavit koalici se subjektem LIDEM, který nikdo nikdo nevolil.

Pochybuju že bylo v Masarykově étosu nerespektovat nález veřejného ochránce práv a zbídačovat zem rozvojem hazardního průmyslu

Pochybuju a určitě nejsem sám...
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama