ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2013 21:53:59

Rychlá železnice? Raději bych nejdřív rychlou dálnici

Rychlá železnice? Raději bych nejdřív rychlou dálnici

Ministerstvo dopravy zase oživuje myšlenku na vysokorychlostní železnici. Vlaky, spojující Prahu, Brno a Vídeň, by dokonce oproti předchozím studiím měly zastavovat i na Vysočině. T

 Také by bylo smutné, kdyby ne -  když už jsou tady kvůli plánovanému koridoru blokované pozemky, stavba významně zasáhne do krajiny a samotná realizace také určitě nebude bez komplikací. Ale vem to čert, být v Praze z Jihlavy během necelé hodinky a cestou mávat řidičům v koloně na D1, paráda.

A kdy že si už koupím jízdenku? Aha…. Prvních asi 100 kilometrů bude dokončených někdy do roku 2030 a kompletní dokončení se předpokládá v roce 2050. Tak s takovou bych mohl s relativně čistým svědomím klidně slíbit i to, že každé velké město bude mít s ostatními přímé spojení vysokorychlostními vznášedly. Třeba za 50 let. To už mi, pokud tady ještě vůbec budu, potáhne na devadesát a budu pravděpodobně řešit spíš to, jak se dostanu z postele, než do Prahy. Nicméně nepopírám, myšlenka je to jistě zajímavá. Jako laik si ale říkám, jestli by nebylo lepší nejdřív pořádně opravit dálnici D1.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama