David Kádner

  • Nová Ves v Horách
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2013 17:25:06

Co s blokem č. 5? Most musí konat

Co s blokem č. 5? Most musí konat

Obyvatelům bloku č. 5 hrozí již třetí zima bez tepla. Odejít však nechtějí.

Osobně tento problém sleduji již delší dobu a ač chápu, že město nechce dům kupovat za předraženou, lichvářskou cenu, mělo by začít problém řešit - především v zájmu svých občanů.

Neumím si představit, že by obyvatelé domu, kteří v domě žijí desítky let, měli strávit třetí zimu bez tepla a teplé vody. To je prostě něco, co by Most řešit měl. Příští týden zasedne zastupitelstvo města, které k rukám dostane petici občanů za odkoupení domu.

 Problémy bloku č. 5 začaly už v roce 1998, kdy město dalo při prodeji přednost třetí straně před sdružením nájemníků. Ti jsou nyní tři a i tak se neumí dohodnout co a jak dál. Možná, že i to je důvod, proč rezignovali na údržbu dobu a ten tak nyní patří mezi nejhorší v okolí. Zatímco ostatní již mají nové zateplené fasády, tak v č. 5 neteče ani teplá voda. Podle některých jde jen o způsob jak z domu vyhnat zbývající nájemníky a přestavit ho na ubytovnu, což by zhoršilo situaci v okolí.

 Každopádně tím, že majitelé přestali odebírat centrální teplo, tak došlo k porušení věcného břemene. Na tomto základě by město mělo vyinkasovat od majitelů pokutu 2,5 milionu. Ani tu však nikdo nezaplatil

 Sám jsem zvědav, jak se k tomuto problému vedení města postaví.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama