Ing. Jaroslav Holík

  • SPD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2013 23:41:12

S HDP musí růst i mzdy!

S HDP musí růst i mzdy!

Podle průzkumu v MF Dnes roste HDP ve Zlínském kraji, kde jsem volebním lídrem hnutí Úsvit, ale platy stagnují, nebo dokonce klesají. Každý správný hospodář si hlídá příjmy a výdaje. Pokud ale roste výroba, měly by růst i platy.

 Vztah HDP a mezd má ale být v rozumné závislosti. Růst mezd musí být vždy pomalejší. Vzniklý rozdíl pak umožní investovat do modernizace výroby. Zmrazení mezd sice umožní rychlejší modernizaci, ale sníží koupěschopnost obyvatel, protože při trvalém růstu cen si za stejnou mzdu koupí méně a méně. K čemu společnost potřebuje přebytek zboží či služeb, když nejsou zákazníci?

 Firma Barum Continental je světlá výjimka, ale těchto 2000 zaměstnanců s průměrným platem 30.000 Kč je jen zlomek kupujících. Bohužel je v kraji velmi mnoho lidí, kteří pracují za 12.000 Kč. Tito se pak rozhodují, zda si koupí nové boty, nebo pár rohlíků a litr mléka navíc.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama