David Kádner

  • Nová Ves v Horách
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2013 18:12:09

Vizitka Severočechů je tristní. Kasa prázdná, dluhy se kupí

Vizitka Severočechů je tristní. Kasa prázdná, dluhy se kupí

S blížícím se termínem předčasných voleb zaplňují regionální kandidátky menších hnutí a politických stran lidé ze spřízněných stran. Nejinak je tomu i u nás v Ústeckém kraji.

Proto mě nepřekvapilo, že stejnou cestou se vydal i pan Babiš se svým hnutím ANO. Co mě ovšem zarazilo, byl fakt, s kým navázal spolupráci. Hnutí Severočeši zaznamenalo úspěch v posledních krajských a komunálních volbách. Od té doby sedí jejich zástupci například na radnici v Mostě, či v zastupitelstvu kraje.

Když se podívám, co se Severočechům podařilo za dobu, po kterou ovládají most, nestačím se divit. Veškeré finanční rezervy, kterými město disponovalo, jsou pryč, kasa vybrakovaná a začínají se kupit dluhy. O složení onoho hnutí vypovídá například osoba statutární zástupkyně primátora Hany Jeníčkové, která v boji o udržení se koryt procestovala politickou mapu od KSČM až de-facto po Babišovo ANO.

Přitom z úst Severočechů neslýcháme nic jiného než stokrát omílaná populistická hesla. Věčný kritik bez jakýchkoli vlastních činů, nebo alespoň vynaložené snahy o ně, Bronislav Schwarz se stal dokonce dvojkou na kandidátce ANO.

Před několika dny jsem se vyjadřoval k situaci obyvatel bloku 5 v Mostě. Boj, který vedou, není pouze bojem o vlastní střechu nad hlavou. Kdyby vzdali své úsilí a odstěhovali se, jsem přesvědčen, že by namísto bytového domu vznikla další ubytovna pro sociálně slabé. Tedy další zlatý důl pro majitele a podvod na občanech. Troufám si říct, že přesně tito lidé sdružení pod hlavičkou Severočechů budou mít spoustu argumentů, proč zoufale bojícím obyvatelům bloku 5 nepomoct, ale ani jeden pro.

Věřím, že voliči nebudou ke všem těmto okolnostem lhostejní a svůj názor vyjádří v nadcházejících parlamentních volbách.

David Kádner – lídr Hnutí Úsvit v Ústeckém kraji

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama