Ing. Jaroslav Holík

  • SPD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2013 20:03:04

Problémy nemocnic se řeší zdlouhavě, politikům chybí odpovědnost

Problémy nemocnic se řeší zdlouhavě, politikům chybí odpovědnost

Tři nemocnice ve Zlínském kraji, kde jsem lídrem hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury, se potýkají s milionovými dluhy. Sama zlínská nemocnice Tomáše Bati nyní čeká na pomoc, jenže radní dostali materiál až po několika dnech.

 Zadlužené zdravotnictví ale není jen ve Zlínském kraji, je to problém celorepublikový. Začal bych analýzou. Kolik peněz se v regionu vybere na zdravotním pojištění, kolik z této částky dostávají nemocnice a jak vysoký díl zůstává zdravotním pojišťovnám?

 Dalším úkolem je ověřit využití špičkových zařízení. Chápu, že každá nemocnice chce mít všechno zařízení vlastní. Zvažme, jaké je časové využití těchto drahých zařízení? Nebyla by efektivnější těsná spolupráce, kdy jedna nemocnice bude moci využívat nevyužité zařízení druhé? Snaží se nemocnice a lékárny nakupovat léky efektivně? Dělají se výběrová řízení, nebo se nakoupí u prvého dodavatele? Je využívána pro léčení zavedená značka, nebo množství účinné látky?

 České zdravotnictví nemá pevný řád. Tento může přinést pouze zásadní změna v řízení státu a krajů, kdy ředitelé i politici budou za svoji práci osobně, hmotně a trestně odpovědní.

 Sledujte mé další texty i na Facebooku: www.facebook.com/jaroslavholik.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama