Michal Kern

MÉ SRDCE BIJE PRO REPUBLIKU
  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2013 20:42:04

Jakou roli mají média v politice?

Jakou roli mají média v politice?

Již mnohokrát a mnoha politiky otřepaná slova o tom jak média škodí mne nyní donutila (opravdu považte, že až nyní!!!) k tomu se nad tím zamyslet a dát si dohromady pár bodů. A protože je to i o našich penězích, tak si je můžete přečíst také.

 Bod první: Peníze za reklamu

Peníze jsou vždy až na prvním místě. Tudíž pokud máme demokracii a kapitalismus, tak je jasné, že každé noviny, každá televize i rozhlasová stanice někomu patří. A vzhledem k tomu, že je to podnikání jako každé jiné, je také jako každé jiné o zisku. A zisk v médiích tvoří především reklama. A za reklamu se jak známo platí. A kdo zaplatí nejvíc … vyhrává reklamní prostor.

Bod druhý: Peníze za skrytou reklamu

Pakliže jest reklamní prostor v médiích omezený je potřeba udělat reklamu ještě jinak. Zde přichází na řadu reklama skrytá. Jak je možné poskytovat skrytou reklamu? Tato reklama je třeba formou článků, rozhovorů, pořadů a diskusí. A přesně do této tvorby je možné dostat skrytou reklamu jakou je třeba.

Bod třetí: Peníze prostě za to, že je televize, vydavatelství a jiné moje

Asi nejpalčivější bod. Mnoho politiků má vazby na vlastníky médií a ty jsou více než přátelské. Mnoho stran má tyto vazby také. A mnoho politiků má přátele, kteří mají přátele…A tady je to tak, že peníze dělají peníze.

Vezmu-li to vše dohromady, je vidět, že vše je o penězích. Co je na tom však nechutné? Jak se tím necháme krmit desítky let v klidné víře a s vědomím pravdy.

Vždyť co dříve bylo ve zprávách a v novinách byla pravda! Sice upravená pravda totalitního režimu, ale zato byla jedna jediná a neoblomná.

Teď aby se z toho člověk zbláznil! Zjistit si jak to vůbec doopravdy je, nebo bylo jest úkolem nadlidským a v mnoha případech i neproveditelným. Tak se necháváme konejšit zprávami na oblíbených televizích, nebo v oblíbených časopisech a říkáme si, že nás se to netýká, vždyť mi máme svoji hlavu a mysl. Avšak pomalu ale jistě si nás naši favoriti v televizi i světě novinářském obmotají kolem prstu a podsouvají nám své pravdy a pravdy zaplacené. Aniž by nám to docházelo. Nedivím se tedy, že nyní lidé co chtějí v politice něco změnit volí netradiční způsoby obrany právě proti penězům v médiích.

Jak nás mohla nedávná historie přesvědčit, tak odrovnat a odstranit někoho z politické scény za pomoci médií není nic těžkého.

Nemám radu ani nápad jak s tím bojovat. Snažím se pouze zachovat chladnou hlavu a v případě situace a události, která mne zajímá si sehnat co nejvíce dostupných informací z co nejširšího spektra právě těch médií. Možná i to je způsob jak mít jasný názor a nebýt pouhou figurkou, kterou krmí jen tím co sami uznají za správné.

Michal Kern

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama