Pavel Přemysl Ries

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2013 19:21:02

Ries (Úsvit): Když budou politici dělat prasárny, musíme mít možnost je odvolat

Ries (Úsvit): Když budou politici dělat prasárny, musíme mít možnost je odvolat

Karlovarská policie obvinila starostu Oloví na Sokolovsku z přijetí úplatku v řádu několika milionů korun. Starosta sice tvrdí, že obvinění jsou vymyšlená, ale policie si stojí za svým. Vše se má týkat zakázky na zateplení panelových domů.

Inu, pokud se v Oloví podplácelo ve výběrovém řízení, nebylo by se čemu divit. Vidí-li ti „malí“ příklad z krajské vlády, která dostala pokutu 550 000 000 korun za netransparentní výběrová řízení spojená s EU fondy, konají po příkladu a lehce si toto jednání zdůvodní. Mohou-li ti nahoře, tak proč ne také my? Příklady prostě táhnou.

Z tohoto bludného kruhu se dá dostat jen tím, co navrhuje Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. Zavést hmotnou, morální a trestně právní odpovědnost politiků. Mít možnost jejich odvolání, pokud se budou dopouštět takovýchto prasáren. Voliči by si měli v těchto volbách uvědomit, že bez přímé demokracie to dále nepůjde. Občan musí mít možnost hnát politiky k odpovědnosti po celé volební období, a ne jen jednou za 4 roky, a to stejně jen okrajově. 
Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku
https://www.facebook.com/pavelpremyslries.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama