Mgr. Petr Gruber

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2013 8:22:32

Chraňme ty, kteří nám pomáhají

Chraňme ty, kteří nám pomáhají

Tvrdé tresty pro útočníky

 

Záchranáři zachraňují, lékaři pomáhají, policisté chrání, hasiči hasí. To je velmi jednoduché. Ale poslední léta se ukazuje při jejich práci nebezpečný fenomén. Lidé v uniformách jsou při své práci napadáni opilými a agresivními jedinci, kteří si snad léčí frustraci tím, že jsou schopni je kopat a bít. Za to že chtěli pomoci jim nebo jejich blízkým.


Někteří to mají jednodušší v tom, že je jim přiznán statut veřejného činitele. Ti co jej nemají, jsou na tom hůře. Ale všichni napadení si odnášejí trauma v podobě otázky: „Co se mně stane příště?“ pak se nemůžeme divit, že ze služby odcházejí, protože odpovědní lidé je nedokáží ochránit formou zákonů. Jak v takové situaci dále?


Jednoznačné řešení, které bych prosazoval, je tvrdý postih takového jedince, který napadne člověka při jeho poslání lékaře, hasiče, policisty, záchranáře. Není přece možné přijíždět k nehodě a přemýšlet, jestli se tam nenajde někdo, kdo by osobu v situaci kdy má pomáhat napadl a napadený neměl možnost své poslání dokončit. Naopak musel by přemýšlet, jak se bránit, aby útočníka nezranil. Nedostatek zákonů je zde evidentní.


Prosazování ochrany osob v těchto profesích musí být sněmovnou projednáno a musí být vytvořen zákon, který by říkal, že tresty při takovém činu budou vyšší, než při pouhé rvačce v hospodě. Vždyť tito lidé se snaží dělat svoji práci a pomáhat ostatním. Agresivní jedinci nesmí jejich práci znemožňovat a napadat je. Tady musí platit jednoznačně okamžitý a tvrdý trest. Abychom si mohli vážit lidí, kteří nasazují vlastní zdraví a život pro nás všechny a nemuseli se bát o zdraví a životu svůj.


Mgr. Petr Gruber, kandidát SPOZ do PS Parlamentu ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama