Ing. Jaroslav Holík

  • SPD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2013 17:04:44

Pomocí referenda by se mohlo rozhodnout i o Moravě

Pomocí referenda by se mohlo rozhodnout i o Moravě

Na kandidátkách hnutí Úsvit přímé demokracie jsou i členové strany Moravané, jejichž základním bodem programu je obnovení tradičního zemského zřízení. Jeho součástí by byla autonomní Morava.

 Naše hnutí jako celek tento bod neprosazuje, ale shodu jsme našli v tom, že chceme nechat rozhodnutí na lidech. Jedním ze základních bodů programu hnutí Úsvit je totiž prosazení zákona o obecném referendu.

Referendum umožní lidem rozhodovat o důležitých otázkách, a to na celostátní i krajské úrovni. Na příkladu Švýcarska je vidět, že referenda jsou úspěšným nástrojem. V tomto případě by poskytla možnost občanům Moravy, ale i celé České republiky, aby se vyjádřili k novému zemskému uspořádání.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku 

https://www.facebook.com/jaroslavholik.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama