Ing. Jaroslav Holík

  • SPD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2013 17:56:11

Proč musíme dovážet z Polska, naše potraviny nestačí?

Proč musíme dovážet z Polska, naše potraviny nestačí?

V rozhovoru na E15 jsem se dočetl názor jednoho polského majitele masokombinátu. Řekl, že Češi se ve skutečnosti bojí konkurence, a proto kritizují polské potraviny – prý jde spíš o medializované skandály.

 Jako nezasvěcený mám o kvalitě polských potravin pouze protichůdné informace z tisku. Nemohu tedy kvalifikovaně říct, zda jsou nekvalitní či až škodlivé, nebo je to jen pomlouvačná kampaň. Konečné stanovisko musí dát veterináři.

Zamysleme se ale nad daleko závažnějším problémem. Proč Česko, kdysi zemědělská velmoc, musí potraviny dovážet? Proč naše produkce nestačí? Rozhodně to není nezájmem trhu. Většina lidí, které znám, si ráda připlatí, pokud má jistotu, že výrobek je český.

Půjdou k odpovědnosti ti politici, kteří zemědělství záměrně zplundrovali a kteří rozbili prosperující celky, nebo vše zůstane zameteno pod kobercem? Já jsem rozhodně pro první variantu.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/jaroslavholik.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama