Pavel Přemysl Ries

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2013 17:27:03

Je ostuda, že město jako Karlovy Vary nemá peníze na své kino

Je ostuda, že město jako Karlovy Vary nemá peníze na své kino

V Karlových Varech bylo zavřeno známé kino Čas. Podle nájemce kino není soběstačné a chybí mu peníze. Jenže Karlovy Vary jsou festivalové město, kde právě i kino Čas je jedním z těch, do kterých festivaloví návštěvníci chodí na filmy.

 Proto by se o něj měla postarat radnice. Je ostuda, když radnice něco takového dopustí. Ukazuje to, jak se stará o oblast kultury. Kina se už začínají, podobně jako divadla, stávat ztrátovými a bez dotace se jen těžko udrží. Vždyť krachují i marketingově dobře postavená multiplexová kina! Ne vše, jak je vidět, vyřeší Klausova oblíbená „neviditelná ruka trhu“. Předchozí vedení města zrušilo stálý divadelní soubor, který měl ve Varech tradici jdoucí hluboko do minulosti, a pak ho město opět těžko obnovovalo. Podobné mraky rušení či hrátky s tržní rukou se občas objevují nad Karlovarským symfonickým orchestrem, který má ještě větší tradici než stálý ansámbl divadla. Nyní se zavřelo vyhlášené kino Čas.

Magistrát v nedávné minulosti utratil přes miliardy za sportovní halu KV aréna, jejíž stavba proslula známou „karlovarskou losovačkou“, ale na kino ve festivalovém městě peníze nenajde! A tak máme z ostudy kabát. Přitom existuje mnoho měst a obcí, které si své kino vzaly pod sebe. Nemusíme chodit daleko – například taková Kyselka. Kino obecní úřad na své náklady zrenovoval a dále se promítá. V porovnání s Kyselkou je pro Karlovy Vary až trapné, že se k tomu nedokážou podobně postavit.

Místo toho chce magistrát co nejdříve vypsat výběrové řízení na nového nájemce. Takové řešení ale nemusí být efektivní. Kino Čas podle mě už nemůže být výdělečné, a tak se situace zřejmě bude opakovat.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/pavelpremyslries.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama