Ing. Jaroslav Holík

  • SPD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2013 17:36:30

Evropské dotace se musí efektivně rozdělit, třeba na „superkanál“

Evropské dotace se musí efektivně rozdělit, třeba na „superkanál“

Zlín získal poslední pozemky, které potřeboval na cyklostezku do Otrokovic. Spěchal ale kvůli evropské dotaci – a aby ji stihl, některé původní majitele pozemků musel výrazně přeplatit.

 Cizí peníze (v daném případě dotace z EU) se utrácejí snadno. Argument „vždyť je nedáváme z městského rozpočtu" neobstojí. Tady jde o Bruselem přerozdělené naše poplatky, které do EU odvádíme. Při situaci, ve které se ČR nachází, je potřeba sledovat, aby každá koruna byla investována efektivně s ekonomickou návratností.

Nebylo by přínosnější zahájit z dotací EU např. stavbu kanálu Dunaj, Odra, Labe? Přibyla by řada pracovních míst při stavbě i později při provozu. Snížilo by se zatížení silnic. Stát by měl trvalý přísun peněz za průjezd.

Ano, jedná se o finančně náročnou stavbu, ale o náklady by se ČR podělila s řadou okolních zemí, kterým zprůplavnění přinese užitek také, např. Polsko, Německo, Slovensko, Maďarsko…

A to podotýkám, že nejsem nepřítelem cyklostezek a na kole jezdím rád.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/jaroslavholik.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama